ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Νεαρός οπαδός των Χούθι, που μοιάζει με τον ηθοποιό Τιμοτέ Σαλαμέ, έγινε viral

Ερυθρά Θάλασσα: Νεαρός οπαδός των Χούθι, που μοιάζει με τον ηθοποιό Τιμοτέ Σαλαμέ, έγινε viral

Ο ίδιος αυτοαποκαλείται «πειρατής της Ερυθράς Θάλασσας» και δηλώνει υποστηρικτής των Χούθι

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη. Οι Χούθι τους τελευταίους μήνες εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ενώ την ίδια ώρα οι ειδικοί προβλέπουν αναταραχή στην οικονομία.

Ωστόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τελευταίες ημέρες, ασχολούνται με ένα άλλο θέμα στην Ερυθρά Θάλασσα: τον σωσία του Τιμοτέ Σαλαμέ. Πρόκειται για έναν νεαρό από την Υεμένη που υποστηρίζει τους Χούθι και έγινε viral εξαιτίας της ομοιότητάς του με τον διάσημο ηθοποιό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ονομάζεται Ρασίντ Αλ Χαντάντ, είναι 19 χρονών και αυτοαποκαλείται «πειρατής της Ερυθράς Θάλασσας». Ο «Τιμ-Χούθι- Σαλαμέ», όπως τον φωνάζουν στα social media, έγινε γνωστός όταν ανέβασε ένα βίντεό του, πάνω στο “Galaxy Leader”, ένα φορτηγό πλοίο που κατασχέθηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες πέρυσι.

Αν και ο ίδιος δεν είναι μέλος των Χούθι, δηλώνει υποστηρικτής τους και προειδοποιεί τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι «αντιμετωπίζουν το τέλος τους» αν συνεχίσουν να τους πολεμούν.

Μάλιστα είχε κι ένα μήνυμα για τους θαυμαστές τους, λέγοντάς τους να σταματήσουν να τον συγκρίνουν με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο αγώνας των Χούθι.