ΚΟΣΜΟΣ

Κιάρα Φεράνι: Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα σε βάρος της

Κιάρα Φεράνι: Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα σε βάρος της
Instagram

Η Εισαγγελία του Μιλάνου διερευνά δύο ακόμα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η Κιάρα Φεράνι

Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα που αφορά την επαγγελματική δράση της ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Δημοσίευμα της La Repubblica αναφέρει πως εκτός από την πώληση του παραδοσιακού γλυκού Παντόρο, η εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά τώρα και άλλες δύο υποθέσεις, την πώληση πασχαλινών αυγών για τη στήριξη φιλανθρωπικής εκστρατείας και τη διάθεση μέσω διαδικτύου μιας κούκλας που έμοιαζε ακριβώς στη γνωστή Ιταλίδα ινφλουένσερ. Οι έρευνες αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απάτης.

Ο Ιταλικός τύπος προσθέτει, ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν έτυχαν σεβασμού οι δεσμεύσεις της εταιρίας που έχει δημιουργήσει η Φεράνι, και πόσα ακριβώς χρήματα δόθηκαν για τη στήριξη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία της Κιάρα Φεράνι υπογράμμισε ότι σεβάστηκε όλα όσα είχαν ανακοινωθεί μέσω Instagram, και ότι με τις πωλήσεις της κούκλας Trudi στηρίχθηκε η δράση συνδέσμου που καταπολεμά το μπούλινγκ.

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, η «φιλανθρωπία» και η δημόσια συγγνώμη

Αρχές Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος της γνωστής ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρείας που παράγει το γνωστό παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό παντόρο.

Η έρευνα αφορούσε στην γνωστή υπόθεση συνεργασίας της Φεράνι με την εταιρεία Μπαλόκο, με την οποία πριν από έναν χρόνο, αναφέρθηκε από την ινφλουένσερ ότι αγοράζοντας ένα παντόρο της συγκεκριμένης επωνυμίας θα γινόταν δωρεά από την εταιρεία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τον ιταλικό Τύπο, κάνουν λόγο για δωρεά της εταιρείας στο νοσοκομείο πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του γλυκού, με την τιμή του μετά και την διαφήμιση από την Φεράνι να τριπλασιάζεται!

Να σημειώσουμε πως η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι, όσο και στην εταιρεία.

Η Ιταλίδα ινφλουένσερ μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, λέγοντας ότι θα δωρίσει 1 εκατ. ευρώ στο εν λόγω παιδιατρικό νοσοκομείο μετά το «επικοινωνιακό λάθος» της όπως το αποκάλεσε η ίδια.