ΚΟΣΜΟΣ

Κιάρα Φεράνι: Έρευνα για απάτη σε βάρος της μετά το σκάνδαλο με τα γλυκά

Κιάρα Φεράνι: Έρευνα για απάτη σε βάρος της μετά το σκάνδαλο με τα γλυκά

Η Ιταλίδα ινφλούενσερ Κιάρα Φεράνι έχει ήδη κληθεί να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο 

Έρευνα για απάτη σε βάρος της γνωστής ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρείας που παράγει το γνωστό παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό παντόρο διεξάγει η εισαγγελία του Μιλάνου σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Η έρευνα αφορά στην γνωστή υπόθεση συνεργασίας της Φεράνι με την εταιρεία Μπαλόκο, με την οποία πριν από έναν χρόνο, αναφέρθηκε από την ινφλουένσερ ότι αγοράζοντας ένα παντόρο της συγκεκριμένης επωνυμίας θα γινόταν δωρεά από την εταιρεία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.

Ωστόσο, τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για δωρεά της εταιρείας στο νοσοκομείο πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του γλυκού, με την τιμή του μετά και την διαφήμιση από την Φεράνι να τριπλασιάζεται!

Να σημειώσουμε πως η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι, όσο και στην εταιρεία.

Η Ιταλίδα ινφλουένσερ μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram, λέγοντας ότι θα δωρίσει 1 εκατ. ευρώ στο εν λόγω παιδιατρικό νοσοκομείο μετά το «επικοινωνιακό λάθος» της όπως το αποκάλεσε η ίδια.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, κατασχέθηκε μέρος της αλληλογραφίας της ινφλουένσερ με την Μπαλόκο, η οποία φέρεται να παρουσιάζει πολλά χρήσιμα στοιχεία. Παράλληλα, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει να ερευνά άλλες δυο εμπορικές δραστηριότητες συνδεδεμένες, όπως είχε ανακοινωθεί, με φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες: την πώληση πασχαλινών αυγών αλλά και μιας κούκλας, η οποία μοιάζει εντυπωσιακά στην Κιάρα Φεράνι.