ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στην Τουρκία: Συνελήφθησαν οι δράστες που κρατούσαν ομήρους εργαζόμενους εργοστασίου

Λήξη συναγερμού στην Τουρκία: Συνελήφθησαν οι δράστες που κρατούσαν ομήρους εργαζόμενους εργοστασίου
The Times of Israel

Το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου δύο άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν σε εργοστάσιο της Τουρκίας κρατώντας 7 εργαζόμενους ομήρους

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας σε εργοστάσιο της Τουρκίας, καθώς οι 7 αιχμάλωτοι, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και οι δύο δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Οι ένοπλοι υποστήριζαν ότι η πράξη τους ήταν μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη «γενοκτονία» που εξελίσσεται κατά του Παλαιστινιακού λαού.

«Μας έχουν πάρει ομήρους»

Ένας άνδρας που μίλησε στο τουρκικό DHA είπε ότι μεταξύ των ομήρων βρίσκεται η γυναίκα του και εξήγησε ότι της τηλεφώνησε. «Απάντησε "μας έχουν πάρει ομήρους, είμαστε καλά" και το έκλεισε».

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κατέβαλλε προσπάθειες διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς.

Από την έδρα του αμερικανικού ομίλου στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει περιστατικό σε εξέλιξη, με εκπρόσωπο να λέει: «Η ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών μας είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Νωρίτερα σήμερα εκκενώσαμε τις εγκαταστάσεις μας στην Τουρκία και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να επιλύσουμε μία επείγουσα κατάσταση ασφάλειας».

Το χρονικό της ομηρίας

Οι ύποπτοι εισήλθαν στο κυρίως κτήριο του εργοστασίου, που βρίσκεται σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης γύρω στις 3 το μεσημέρι και κρατούσαν ομήρους 7 μέλη του προσωπικού.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γρήγορα κυκλοφόρησε μία φωτογραφία του ενός εκ των δύο δραστών, ο οποίος απεικονίζεται μπροστά σε έναν τοίχο με ζωγραφισμένες τις σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστινης, να κρατά στο ένα χέρι του ένα όπλο, ενώ με το άλλο να κάνει το σήμα της νίκης, ζωσμένος με εκρηκτικά.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ανέφερε ωστόσο πως οι απαγωγείς επέτρεψαν στους εργάτες, παρά την ομηρία, να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός συναδέλφου τους.