ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έξω από το Κολοσσαίο οι αγρότες - Ετοιμάζουν παρέμβαση στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Ιταλία: Έξω από το Κολοσσαίο οι αγρότες - Ετοιμάζουν παρέμβαση στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο
Getty Images

Οι Ιταλοί αγρότες, με την είσοδό τους στη Ρώμη στέλνουν το μήνυμά τους προς την πρωθυπουργό Μελόνι και την κυβέρνηση, για να ξεκινήσει διάλογος

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιταλία.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου τρακτέρ έφτασαν στη Ρώμη, όπου διέσχισαν κεντρικούς δρόμους, περνώντας μπροστά από το Κολοσσαίο, τον χώρο του πρώην σταδίου Τσίρκο Μάσιμο καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι.

Οι Ιταλοί αγρότες, με την είσοδό τους στη Ρώμη στέλνουν το μήνυμά τους προς την πρωθυπουργό Μελόνι και την κυβέρνηση, για να ξεκινήσει διάλογος. Μάλιστα απόψε ετοιμάζεται κινητοποίηση με τα τρακτέρ στον περιφερειακό δρόμο γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Getty Images

Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν ότι καταβάλλουν προσπάθεια να περιοριστεί όσο γίνεται η ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ θέλουν να διαπιστώσουν αν η κυβέρνηση θέλει να ικανοποιήσει αιτήματά τους, όπως φοροαπαλλαγές για τους αγρότες με χαμηλά εισοδήματα.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι αγρότες έχουν ζητήσει να παρέμβουνσ το Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν θα επιτραπεί να μιλήσουν οι αγρότες στην ζωντανή μετάδοση της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, ή αν θα δώσουν κάποιο κείμενο για να το διαβάσουν οι παρουσιαστές.