ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα στο Λίβανο - Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα στο Λίβανο - Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το Reuters οι θάνατοι προήλθαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων σε ένα χωριό

Μια γυναίκα και δύο παιδιά φέρονται να είναι μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ένα κύμα ισραηλινών επιδρομών στο νότιο Λίβανο.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι θάνατοι προήλθαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων σε ένα χωριό.

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλες τις νότιες περιοχές και το επίπεδο των ζημιών ήταν «τεράστιο», ανέφεραν οι πηγές. Η ισχυρή ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι σε χτύπημα σε άλλη πόλη σκοτώθηκε ένας από τους μαχητές της.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στο Λίβανο ανέφεραν ότι κτίρια πήραν φωτιά μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε από την πλευρά του ότι τα πλήγματα εξαπολύθηκαν μετά τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων σε επίθεση με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ, κατά την οποία επλήγη επίσης μια στρατιωτική βάση. Η Χεζμπολάχ θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την αρχική επίθεση με ρουκέτες, αλλά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η ένοπλη οργάνωση δεν ανακοίνωσε καμία επιχείρηση την Τετάρτη, αλλά ο επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις «δεν μπορούν να περάσουν χωρίς απάντηση».

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στις περιοχές Jabal el Braij, Houneh, Dunin, Aadchit και Souaneh. Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν ήταν στρατιωτικές ενώσεις, αίθουσες επιχειρησιακού ελέγχου και τρομοκρατικές υποδομές που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ.. Αρκετοί στόχοι ανήκαν στις δυνάμεις Redwan», αναφέρθηκε από τις IDF.