ΚΟΣΜΟΣ

Αλμπανέζε: Αρραβωνιάστηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός - «Eίπε το ναι» ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Αλμπανέζε: Αρραβωνιάστηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός - «Eίπε το ναι» ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τη σύντροφό του, Τζόντι Χέιντον. «Είπε το ναι» δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την επί τέσσερα χρόνια σύντροφό του, Τζόντι Χέιντον. Της έκανε πρόταση γάμου στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στην Καμπέρα- την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δαχτυλίδι που σχεδίασε ειδικά.

Ο 60χρονος Αλμπανέζε, και η Χέιντον, 45 ετών συναντήθηκαν σε ένα επαγγελματικό δείπνο στη Μελβούρνη το 2020. Είναι ο πρώτος Αυστραλός ηγέτης που αρραβωνιάζεται ενώ είναι στην εξουσία. Μοιράστηκε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια selfie και με λεζάντα: «Είπε ναι».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι που μοιραζόμαστε αυτά τα νέα και ανυπομονούμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί. Είμαστε τόσο τυχεροί που βρήκαμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε αργότερα το ζευγάρι σε κοινή δήλωση.

Συνάδελφοι από όλο το κοινοβούλιο, ο ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας Κρίστοφερ Λούξον και η τηλεοπτική σεφ Nαιτζέλα Λόσον είναι μεταξύ εκείνων που έδωσαν συγχαρητήρια στο ζευγάρι. «Η αγάπη είναι όμορφο πράγμα. Είμαι τόσο χαρούμενος και για τους δύο!» έγραψε η υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ.

Ο κ. Aλμπανέζε έχει έναν γιο, τον 23χρονο Νέιθαν, με την πρώην αντιπρόεδρο της Νέας Νότιας Ουαλίας Καρμέλ Τέμπατ, από την οποία χώρισε το 2019 μετά από 19 χρόνια γάμου. Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος είχε προηγουμένως περιγράψει πώς ο ίδιος και η κυρία Χέιντον -η οποία έχει εργαστεί στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών- γνωρίστηκαν και δέθηκαν ένα χρόνο αργότερα, εξαιτίας της κοινής τους αγάπης για την ομάδα της Εθνικής Ομάδας Ράγκμπι.

Μιλούσε σε μια εκδήλωση το 2020 όταν ρώτησε το κοινό εάν υπήρχαν οπαδοί των South Sydney Rabbitohs στην αίθουσα, στην οποία η κυρία Χέιντον φώναξε: «Ζήτω οι Rabbitohs». Το ζευγάρι διατήρησε χαμηλό προφίλ στις πρώτες μέρες της σχέσης τους, πριν η Χέιντον ενταχθεί στον κ. Albanese στην προεκλογική εκστρατεία το 2022 και στα διεθνή ταξίδια του ως πρωθυπουργός έκτοτε.