ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο απειλεί τη Δύση με «Αρμαγεδδώνα» εάν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απειλεί τη Δύση με «Αρμαγεδδώνα» εάν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
AP

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για έναν παγκόσμιο πόλεμο με τη Δύση εάν η Ρωσία επιστρέψει στα σύνορα του 1991

Το Κρεμλίνο απείλησε σήμερα να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους στο Λονδίνο, την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Κίεβο, εάν η Ρωσία αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος που έχει καταλάβει.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν και πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012 δήλωσε ότι εάν μία στρατιωτική ήττα οδηγούσε στην επιστροφή των συνόρων του 1991, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η Μόσχα θα εξαπέλυε τον Αρμαγεδδώνα.

«Όποιες προσπάθειες επιστροφής της Ρωσίας στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσουν σε ένα μόνο αποτέλεσμα», είπε. «Προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις Δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν όλο το στρατηγικό οπλοστάσιο του κράτους μας. Στο Κίεβο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Ουάσινγκτον».

Υπερηχητικά πυρηνικά βλήματα θα χτυπούσαν επίσης «όλα τα άλλα όμορφα ιστορικά μέρη που έχουν συμπεριληφθεί για πολύ καιρό στους πτητικούς στόχους της πυρηνικής μας τριάδας».

Όπως πρόσθεσε: «Θα έχουμε το κουράγιο να το κάνουμε εάν διακυβεύεται η εξαφάνιση μίας χώρας χιλίων ετών, της μεγάλης μας Πατρίδας και οι θυσίες του λαού της Ρωσίας ανά τους αιώνες θεωρούνται μάταιες; Η απάντηση είναι προφανής».

Πρότεινε το Κίεβο και η Δύση να επιτρέψουν στον Πούτιν να διατηρήσει τα κομμάτια της Ουκρανίας που θεωρεί ρωσικά.

«Καλύτερα να επιστραφούν όλα σε εμάς, πριν να είναι πολύ αργά. Αλλιώς θα τα πάρουμε μόνοι μας με τις μέγιστες απώλειες για τον εχθρό, όπως στην Αβντιίβκα. Οι πολεμιστές μας είναι ήρωες».

Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας που ελέγχει τον πολεμο χτύπησε τους «μοχθηρούς Αγγλο-Αμερικανούς ανάδοχους» που αντιτίθενται στον Πούτιν. Οι υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας και της Γερμανίας ήταν «τρύπες» που πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει μία νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο, είπε στο Telegram.

Εάν γινόταν «το δικό τους» θα ήταν μία άμεση και μη αναστρέψιμη κατάρρευση της σύγχρονης Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που εισέβαλε πρόσφατα.

Θα μπορούσε να ξεσπάσει «βίαιος πόλεμος με την οριστική εξαφάνιση της χώρας μας από τον παγκόσμιο χάρτη, με δεκάδες εκατομμύρια θύματα, τον θάνατο του μέλλοντός μας».

Αναρωτήθηκε: «Αυτοί οι ηλίθιοι πιστεύουν στα αλήθεια ότι ο λαός της Ρωσίας θα καταπιεί μία τέτοια διαίρεση της χώρας τους». «Η Δύση καλύτερα να μην σκεφτεί ότι σε ένα τέτοιο σενάριο η ηγεσία της Ρωσίας θα "τρέμει στο χέρι της" πατώντας το κουμπί για τα πυρηνικά».