ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαι περήφανος Χριστιανός, η Αριστερά γκρεμίζει σταυρούς» - Τον αποθέωσαν σε ομιλία του

O Ντόναλντ Τραμπ θέλει να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες
O Ντόναλντ Τραμπ θέλει να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες
ΑΡ

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο για να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες 

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο για να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες και μάλιστα πρότεινε να θωρακίσει την πίστη, προειδοποιώντας σε συνέδριο θρησκευτικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων την Πέμπτη το βράδυ ότι η αριστερά θέλει «να γκρεμίσει σταυρούς».

«Θυμηθείτε, κάθε κομμουνιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια της ιστορίας προσπάθησε να εξαφανίσει τις εκκλησίες, όπως κάθε φασιστικό καθεστώς προσπάθησε να τις συλλάβει και να τις ελέγξει. Και, στην Αμερική, η ριζοσπαστική αριστερά προσπαθεί να κάνει και τα δύο», είπε ο Τραμπ σε εκατοντάδες παρευρισκόμενους που τον επευφημούσαν, στο Φόρουμ National Religious Broadcasters που διεξήχθη στο Νάσβιλ.

«Θέλουν να γκρεμίσουν σταυρούς όπου μπορούν και να τους καλύψουν με σημαίες κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Αλλά κανείς δεν θα αγγίξει τον σταυρό του Χριστού υπό την κυβέρνηση Τραμπ, σας το ορκίζομαι».

«Kάντε την Αμερική να προσευχηθεί ξανά» το σύνθημα στην εκδήλωση του ΝάσβιλΑΡ

Υποσχόμενος να προστατεύσει το σύμβολο του Χριστιανισμού, ο πρώην πρόεδρος θυμήθηκε οτι είπε πρόσφατα στην Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής: «Κανείς δεν θα βάλει το δάχτυλο στα πυροβόλα όπλα σας». Οι δηλώσεις του βλέπουν το φως την ώρα που κορυφαίοι συντηρητικοί καλούν ολοένα και πιο συχνά τον Τραμπ να οικοδομήσει τη δεύτερη θητεία του γύρω από τις χριστιανικές αξίες, σε περίπτωση που κερδίσει.

Ο Τραμπ είναι πλέον φαβορί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, ενάντια στη μοναδική πλέον αντίπαλό του, την πρώην πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι. Η συγκέντρωση των χριστιανικών μέσων ενημέρωσης, όπου οι χορηγοί διένειμαν δωρεάν ερυθρόλευκα σκουφάκια του μπέιζμπολ με τη γραφή «Make America Pray Again», ήταν ένα εξαιρετικά φιλικό μέρος για να παραστεί ο πρώην πρόεδρος, με την ομιλία του να θυμίζει συχνά περισσότερο προεκλογική συγκέντρωση, παρά με παρουσία σε φόρουμ.

«Η αριστερά προσπαθεί να ντροπιάσει τους χριστιανούς», είπε ο Τραμπ. «Προσπαθούν να μας ντροπιάσουν. Είμαι πολύ περήφανος Χριστιανός». Ο Τραμπ ενθουσίασε πολλές φορές το συγκεντρωμένο πλήθος και συχνά υπερασπίστηκε τη θέση του κατά των αμβλώσεων, συμπεριλαμβανομένου του διορισμού τριών συντηρητικών δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που βοήθησαν στην ανατροπή της απόφασης Roe εναντίον Wade.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αλαμπάμα που ώθησε τους παρόχους εκεί να σταματήσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα μπορούν να θεωρηθούν παιδιά σύμφωνα με τον κρατικό νόμο. Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε χθες ανακοονωθέν σχετικά με το θέμα, εφιστώντας ειρωνικά την προσοχή στην έλλειψη αντίδρασης του Τραμπ για μία «απόφαση για την οποία είναι υπεύθυνος».

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε την ομιλία του για να καυχηθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει την πρώτη του θητεία για να κάνει «περισσότερα για να υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία από οποιαδήποτε κυβέρνηση στην ιστορία». «Ο ενθουσιασμός για αυτές τις εκλογές που έρχονται τον Νοέμβριο είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι ήταν το 2016 ή το 2020», είπε. «Πολύ σπουδαιότερο, δεν είναι καν διαγωνισμός».

Το Τενεσί διεξάγει προκριματικές εκλογές τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη» 5 Μαρτίου, όταν ψηφίζουν πολλές πολιτείες σε όλη τη χώρα και θα μπορούσε να οδηγήσει τον Τραμπ στο κατώφλι της διεκδίκησης του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων. Ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες αρχικά δίσταζαν να υποστηρίξουν τον διαζευγμένο Τραμπ όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος 2016, αλλά τώρα συγκαταλέγονται στη βάση του ως οι πλέον πιστοί του δόγματος «Make America Great Again».

«Όταν ανέβηκε στη σκηνή, οι άνθρωποι ήταν δύσπιστοι», είπε ο Τρόι Μίλερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των National Religious Broadcasters. «Αλλά νομίζω ότι, καθώς έμαθαν περισσότερα και άκουγαν τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλάει, το μόνο πράγμα που ακούω συνέχεια από τους ανθρώπους... είναι ότι πραγματικά νιώθουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους καταλαβαίνει και αυτή είναι η μεγαλύτερη σύνδεση που έχουν οι άνθρωποι , «Αυτός είναι ένας τύπος στην πολιτική που μας καταλαβαίνει που δεν μιλάει σαν ελιτιστής και μιλάει στην καρδιά μας».