ΚΟΣΜΟΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το μνημόσυνο στο Ουίνδσορ - «Παρούσα» η Καμίλα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το μνημόσυνο στο Ουίνδσορ - «Παρούσα» η Καμίλα

Σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο κάστρο του Ουίνδσορ - Θα απουσιάζει ο Κάρολος ενώ εκ μέρους του θα παρουσιαστεί η Καμίλα

Στο κάστρο του Ουίνδσορ θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η τελετή θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, σίγουρα της Καμίλα αλλά όχι του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να γίνει το μνημόσυνο στο Ουίνσδορ.

Στο μνημόσυνο θα βρίσκονται και η βασίλισσα Σοφία και μάλλον ο γιος της Φελίπε.

Το ορθόδοξο μνημόσυνο θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμνημόσυνη δέηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα καλυφθεί από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC.

Αρχιεπίσκοπος Νικήτας: «Έχω μια ευλογία, ήμουν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του Καρόλου και τώρα στο μνημόσυνο»

«Η πρώτη τελετή θα γίνει στο Ουίνδσορ από την εδώ βασιλική οικογένεια και από άλλους Χριστιανούς. Έχουν καλέσει και εμένα και με μια μικρή συνοδεία θα παρευρεθούμε και εμείς. Στο παρεκκλήσι που έχουν εντός του παλατιού του Αγίου Γεωργίου. Το επίσημο για εμάς ορθόδοξο μνημόσυνο θα γίνει την επόμενη μέρα με θεία λειτουργία εις τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο».

«Είμαι, δε θέλω να πω τυχερός, αλλά έχω μια ευλογία, ότι ήμουν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του Καρόλου και τώρα στο μνημόσυνο», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.