ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συστάσεις για την COVID-19: Λιγότερες ημέρες απομόνωση

Νέες συστάσεις για την COVID-19: Λιγότερες ημέρες απομόνωση
Φωτ.: Unsplash

Σαν γρίπη αντιμετωπίζεται πλέον η COVID-19 σύμφωνα με τον οργανισμό για την Έρευνα και τον Έλεγχο Νοσημάτων των ΗΠΑ

O ειδικός οργανισμός για την Έρευνα και τον Έλεγχο Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσε επικαιροποιημένες συστάσεις για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις κοινότητες από τους ιούς του αναπνευστικού συστήματος.

Η νέα καθοδήγηση φέρνει ενιαία προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από μια σειρά κοινών ασθενειών, όπως η COVID-19, η γρίπη και ο RSV.

Το CDC προβαίνει σε επικαιροποίηση των συστάσεων τώρα, επειδή στις ΗΠΑ παρατηρούνται πολύ λιγότερες νοσηλείες και θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19 και επειδή διαθέτουμε περισσότερα εργαλεία από ποτέ για την καταπολέμηση της γρίπης, της COVID και του RSV.

«Η σημερινή ανακοίνωση αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην προστασία από σοβαρές ασθένειες από το COVID-19», δήλωσε η Διευθύντρια του CDC Dr. Mandy Cohen. «Ωστόσο, πρέπει ακόμη να χρησιμοποιούμε τις λύσεις κοινής λογικής που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους από σοβαρές ασθένειες από ιούς του αναπνευστικού συστήματος - αυτό περιλαμβάνει τον εμβολιασμό, τη θεραπεία και το να μένουμε στο σπίτι όταν αρρωσταίνουμε».

Στο πλαίσιο της καθοδήγησης, το CDC παρέχει ενεργές συστάσεις σχετικά με τα βασικά βήματα και τις στρατηγικές πρόληψης:

-Ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό για την προστασία των ανθρώπων από σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο. Αυτό περιλαμβάνει τη γρίπη, το COVID-19 και τον RSV, εφόσον είναι επιλέξιμα.

-Εξάσκηση καλής υγιεινής καλύπτοντας τον βήχα και το φτάρνισμα, πλένοντας ή απολυμαίνοντας συχνά τα χέρια και καθαρίζοντας τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.

-Λήψη μέτρων για καθαρότερο αέρα, όπως η εισαγωγή περισσότερου φρέσκου εξωτερικού αέρα, ο καθαρισμός του εσωτερικού αέρα ή η συγκέντρωση σε εξωτερικούς χώρους.

-Όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν από αναπνευστικό ιό, η επικαιροποιημένη καθοδήγηση συνιστά να μένουν στο σπίτι και μακριά από τους άλλους.

-Για τα άτομα με COVID-19 και γρίπη, η θεραπεία είναι διαθέσιμη και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Οι συστάσεις προτείνουν την επιστροφή στις συνήθεις δραστηριότητες όταν, για τουλάχιστον 24 ώρες, τα συμπτώματα βελτιώνονται συνολικά και, εάν υπήρχε πυρετός, αυτός έχει υποχωρήσει χωρίς τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τον πυρετό.