ΚΟΣΜΟΣ

Οι «πιο συναρπαστικές» φωτογραφίες της Νέσι - Το τέρας του Λοχ Νες που «αψηφά» την όποια εξήγηση

Nessie
Η φιγούρα που εικάζεται ότι ανήκει στο τέρας του Λοχ Νες
Chie Kelly

Τέρας του Λοχ Νες: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2018 και δείχνουν μια φιγούρα που μοιάζει με «φίδι» στην επιφάνεια της λίμνης στη Σκωτία

Αναζητώντας τη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες θα μπορούσε να είναι ο τίλος μιας πλήρους φωτογραφικής συλλογής που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2018 και δείχνουν μια φιγούρα που μοιάζει με «φίδι» στην επιφάνεια της λίμνης στη Σκωτία.

«Είναι οι πιο συναρπαστικές επιφανειακές εικόνες του φαινομένου», είπε ο ειδικός του Λοχ Νες, Στιβ Φέλθαμ στην Daily Mail. «Εξακολουθούν να αψηφούν την εξήγηση», συμπλήρωσε.

Η «φωτογράφος» Κέλι Τσι, η οποία εργάζεται ως μεταφράστρια, τραβούσε φωτογραφίες της κόρης και του συζύγου της, όταν παρατήρησε κάτι να κινείται στην επιφάνεια του νερού. «Στριφογυρνούσε και κυλούσε κατά καιρούς. Δεν είδαμε ποτέ κεφάλι ή λαιμό. Μετά από μερικά λεπτά, απλώς εξαφανίστηκε και δεν το είδαμε ποτέ ξανά» δήλωσε στην telegraph. H Kέλι φοβήθηκε ότι θα πέσει θύμα κοροϊδίας και δεν δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες, κάτι που άλλαξε τον περασμένο Αύγουστο όταν ξεκίνησε το μεγαλύτερο κυνήγι του Λοχ Νες τα τελευταία 50 χρόνια.

Δεκαπέντε από τις λήψεις της κυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι με τον μεγάλο έπαινο από τον Φέλθαμ και την Τρίτη, και οι 71 φωτογραφίες που τράβηξε η Κέλι κοινοποιήθηκαν από το podcast του The Cryptid Factor .

Οι φωτογραφίες της δείχνουν δύο στρογγυλεμένες καμπούρες που κορυφώνονται έξω από το νερό. Στην αρχή, νόμιζε ότι ήταν ένα ζευγάρι ενυδρίδες, αλλά το πλάσμα δεν βρήκε ποτέ αέρα και «έμοιαζε με φίδι».

Ούτε ο Φέλθαμ πιστεύει ότι είναι ενυδρίδες, « αυτά τα πλάσματα είναι πολύ μικρότερα από αυτό που φαίνεται στις εικόνες. Φαίνεται επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν δύο αντικείμενα», είπε στη Mail. «Σίγουρα δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα».

Υπήρξαν 10 εικαζόμενες θεάσεις της Νέσι πέρυσι, σημειώνοντας 1.156 που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ένα μητρώο τεράτων του Λοχ Νες.