ΚΟΣΜΟΣ

Λίστα Forbes: Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι του 2024 - Η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μάτζικ Τζόνσον και 263 άλλοι

Λίστα Forbes: Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι του 2024 - Η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μάτζικ Τζόνσον και 263 άλλοι

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται, με 67 δισεκατομμυριούχους να εντάσσονται στην λίστα

Οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου αυξάνονται και το Forbes τους κατέγραψε κάνοντας λόγο για αριθμό ρεκόρ.

Ειδικότερα οι λίστα του διάσημου περιοδικού κάνει λόγο για 2.781 δισεκατομμυριούχους το 2024 εκ των οποίων οι 265 είναι νέοι στη λίστα αυτή (150 ήταν οι νεοεισερχόμενοι το 2023).

Αυτά τα.... φρέσκα πρόσωπα περιλαμβάνουν έναν θρύλο της μόδας, έναν Hall of Famer του NBA και μια πολύ διάσημη ποπ σταρ.

Οι νέοι της λίστας έχουν συνολική περιουσία 510 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο), και προέρχονται από 32 χώρες.

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται, με 67 Αμερικανούς να εντάσσονται στην λίστα.

Ο πλουσιότερος ανάμεσά τους είναι ο Τοντ Γκρέιβς, ο ιδρυτής της αλυσίδας φαστ φουντ Raising Cane's, του οποίου η καθαρή περιουσία ανέρχεται σε 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κίνα διατηρεί τη δεύτερη θέση, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των νέων δισεκατομμυριούχων της από πέρυσι, σε 31, παρά τα προβλήματα στο ασιατικό έθνος.

Η Ινδία, εν τω μεταξύ, πρόσθεσε 25 νέους δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένης της Renuka Jagtiani (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια), της διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Landmark Group, ο οποίος ιδρύθηκε από τον αείμνηστο σύζυγό της Micky Jagtiani, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 2023.