ΚΟΣΜΟΣ

Βitcoin: Έχασε 5.000 δολάρια μέσα σε 24 ώρες - Τι θα «φέρει» ο Απρίλιος στην αγορά crypto

Πτώση στην τιμή του Bitcoin
Πτώση στην τιμή του Bitcoin
ΑΡ

Το Βitcoin βυθίστηκε με φόντο την υποχώρηση της ζήτησης για ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ και τη μείωση των στοιχημάτων για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από τη Fed

Το Bitcoin υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων και της ενίσχυσης του δολαρίου. Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα υποχώρησε περισσότερο από 4,76% την Τρίτη στα 66.134,00 δολάρια, ανεβάζοντας την απώλεια δύο ημερών στο 7%, σύμφωνα με το Coin Metrics. Σε κάποιο σημείο της διαπραγμάτευσης μάλιστα «έπεσε» στα 64.572,00 δολάρια.

Το πρωί της Δευτέρας, διαπραγματευόταν στα 70.000 δολάρια περίπου πριν βγουν στοιχεία που έδειχναν την ανάπτυξη στον μεταποιητικό τομέα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2022 και μειώσεις στα στοιχήματα των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων Το Bitcoin είχε αγγίξει υψηλό όλων των εποχών στις 14 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους και το δολάριο , που έχει αντίστροφη σχέση με το bitcoin, έφτασε σε υψηλό πέντε μηνών.

«Το Bitcoin δεν χρειάζεται πολλή δικαιολογία για να περάσει μια περίοδο διόρθωσης μετά από μια τόσο εκρηκτική απόδοση το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο Joel Kruger, αναλυτής αγοράς στον Όμιλο LMAX. «Τούτου λεχθέντος, τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν ισχυρότερα τελευταία, ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανατιμολόγηση των προσδοκιών της Fed, που μεταφράζεται σε ευρεία ζήτηση δολαρίων ΗΠΑ στις πιο ελκυστικές διαφορές απόδοσης του δολαρίου ΗΠΑ».

Η κίνηση του Bitcoin μπορεί να έχει επιδεινωθεί από έναν μεγάλο κάτοχο bitcoin, ή «φάλαινα» οπως ονομάζεται, ο οποίος μετέφερε περισσότερα από 4.000 bitcoin στο ανταλλακτήριο Bitfinex αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/3). Τα δεδομένα από το CryptoQuant δείχνουν μια απότομη αύξηση στα αποθέματα αυτού του χρηματιστηρίου - που συνήθως σηματοδοτεί μια ώθηση στη δραστηριότητα πωλήσεων.

Ο Απρίλιος μπορεί να είναι ταραχώδης μήνας για τις μετοχές κρυπτογράφησης και τις σχετικές μετοχές, ιδιαίτερα τις μετοχές εξόρυξης. Οι επενδυτές προσβλέπουν στη μείωση κατά το ήμισυ του bitcoin, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την απόδοση των miners. Το Bitcoin εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 55% το 2024.