Ζάκερμπεργκ: Ο «Mr Facebook» έκλεισε τα 40 και το γιόρτασε στο πολυτελές γιοτ των 300 εκατ.δολαρίων

O «Mr Facebook» Mαρκ Ζάκερμπεργκ έκλεισε τα 40 και το γιόρτασε στο υπερπολυτελές γιοτ του

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ
ΑΡ
3'

O μεγιστάνας Mαρκ Ζάκερμπεργκ, ένας απο τους πιο πετυχημένους νεαρούς επιχειρηματίες στον κόσμο...σαραντάρισε και o διεθνής Τύπος κάνει αναδρομή στην τελευταία «χρυσή» δεκαετία της ζωής του. Στο διάστημα αυτό γεννήθηκαν τα παιδιά του, απέκτησε πτυχίο από το Χάρβαρντ και μπλε ζώνη στο τζιού-τζίτσου, ενώ πρόσθεσε περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του,κυρίως λόγω του μεριδίου του 13% που κατέχει στη Meta, γράφει το Business Insider

Η περιουσία του τον καθιστά τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Στις 16 Μαΐου του 2014, η περιουσία του ήταν 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του Facebook με το μερίδιο του 13% στη μητρική του εταιρεία Meta και σχεδόν όλη η περιουσία του συνδέεται με αυτό. Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί περισσότερο από 700% την τελευταία δεκαετία.

Η εταιρεία πίσω από το Facebook, ένας ιστότοπος που διαπραγματευόταν δημόσια μόνο για δύο χρόνια, έγινε Meta και πλέον είναι η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο και ελέγχει σημαντικό τμήμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διαφημιστικής οικονομίας στον κόσμο. Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στο Facebook έχει υπερτριπλασιαστεί, από 890 εκατομμύρια στο τέλος του 2014 σε 2,11 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2023

Και ενώ απέχει πολύ από τον πιο φανταχτερό τρόπο ζωής που ακολουθούν οι υπόλοιποι δισεκατομμυριούχοι, ο Ζάκερμπεργκ έχει αλλάξει συνήθειες και ακολουθεί την...πεπατημένη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta έχει συγκεντρώσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων με εκτιμώμενη αξία περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, ξόδεψαν 50 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας ακίνητα στο Πάλο Άλτο και ξόδεψε περίπου 59 εκατομμύρια δολάρια σε δύο παρακείμενα ακίνητα στη λίμνη Ταχόε.

Έχει αγοράσει τουλάχιστον 1.200 στρέμματα στο Καουάι της Χαβάης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 750 στρεμμάτων για τα οποία φέρεται να πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια και 600 στρέμματα για τα οποία πλήρωσε 53 εκατομμύρια δολάρια. Σε μέρος του ακινήτου, ο Zuckerberg φέρεται να κατασκευάζει ένα συγκρότημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα περιέχει υπόγειο καταφύγιο 5.000 τετραγωνικών ποδιών που θα είναι αυτόνομο, με δική του παροχή ενέργειας, τροφής και νερού.

Λατρεύει επίσης τα παιχνίδια στο νερό. Ενώ έγινε viral για την ηλεκτρική του σανίδα του σερφ, αξίας 12.000 δολαρίων, πιο πρόσφατα απέκτησε ένα πολύ πιο ακριβό παιχνίδι: το megayacht Launchpad, το οποίο έκανε το παρθενικό του ταξίδι τον Μάρτιο. Πολύ λίγες λεπτομέρειες για το πλοίο έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά φέρεται να κόστισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια και αστρονομικό ποσό για τη συντήρηση και όπως όλα δείχνουν θα φιλοξενήσει το πάρτι των γενεθλίων του.

Πριν από λίγες μέρες, το σούπερ γιοτ του και το σκάφος υποστήριξης 30 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται «Wingman» απενεργοποίησαν το αυτόματο σύστημα αναγνώρισής τους καθώς έφευγαν από τη Φλόριντα με κατεύθυνση νότια.

Το μέγα γιοτ μήκους 118 μέτρων και το σκάφος υποστήριξης έφτασαν στον Παναμά τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από τα γενέθλια του Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με δημόσια δεδομένα παρακολούθησης πλοίων, ανέφερε το Business Insider. Εν τω μεταξύ, το τζετ του δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας έφτασε στον Παναμά την ίδια μέρα, σύμφωνα με έναν ιδιωτικό ιχνηλάτη.

Με βάση τις φωτογραφίες του Launchpad που διατίθενται στον βιομηχανικό ιστότοπο SuperYacht Times, το σκάφος διαθέτει ελικοδρόμιο και πισίνα στο κεντρικό κατάστρωμα. Σύμφωνα με το Business Insider, το γιγάντιο σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες επισκέπτες και μέλη του πληρώματος με ένα εκτεταμένο γυμναστήριο, ένα σπα, μια αίθουσα κινηματογράφου και ένα γκαράζ για να χωρέσει πολλά οχήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή