TasteAtlas: Τα κορυφαία πιάτα με χοιρινό – Ελληνικό το κορυφαίο και η «έκπληξη» στην 50άδα

Πιάτα της ελληνικής κουζίνας κατακτούν με τη νοστιμιά τους κορυφαίες θέσεις.

TasteAtlas: Τα κορυφαία πιάτα με χοιρινό – Ελληνικό το κορυφαίο και η «έκπληξη» στην 50άδα
1'

Μια ακόμη διάκριση για την ελληνική κουζίνα σημειώθηκε στη νέα λίστα του TasteAtlas, που ανέδειξε τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό κρέας. Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε το κοντοσούβλι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του TasteAtlas, το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που παρασκευάζεται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού μαριναρισμένα σε βότανα και μπαχαρικά, όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, το κρέας περνιέται σε σούβλα και ψήνεται αργά στη σχάρα, αποκτώντας μια τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό. Συνήθως σερβίρεται σε χοντρές φέτες, συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα.

Στη λίστα ξεχώρισε και ένα ακόμη ελληνικό πιάτο, η γουρουνοπούλα, που κατέλαβε την 48η θέση. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έδεσμα της Μεσσηνίας, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλαμάτα. Το γουρουνόπουλο ψήνεται ολόκληρο στη σούβλα για περίπου 10 ώρες, αποκτώντας τρυφερό κρέας και τραγανή πέτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή κατάταξη των 50 κορυφαίων πιάτων με χοιρινό, το κοντοσούβλι είχε βρεθεί στην 8η θέση, η γουρουνοπούλα στη 11η και το απάκι στην 32η.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή