Ταραχές στο Λος Άντζελες - Νιούσομ: «Συλλάβετέ με» - Τραμπ: «Θα το έκανα»

Οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια αντέδρασαν στην ανάπτυξη στρατευμάτων της Εθνοφρουράς από τον Λευκό Οίκο - Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ ορκίστηκε να μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Ταραχές στο Λος Άντζελες - Νιούσομ: «Συλλάβετέ με» - Τραμπ: «Θα το έκανα»
AP

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί τη Δευτέρα ότι υποστήριξε τη σύλληψη του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, εν μέσω των διαδηλώσεων για το μεταναστευτικό, που προκάλεσαν την άφιξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες.

Το Σάββατο, ο Τομ Χόμαν, ο επικεφαλής των συνόρων της κυβέρνησης Τραμπ, απείλησε να συλλάβει όποιον εμποδίζει τις προσπάθειες επιβολής της νομοθεσίας για τη μετανάστευση στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων του κυβερνήτη Νιούσομ και της δημάρχου του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας.

Ο Νιούσομ απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News προτρέποντας τον Χόμαν να «το ξεπεράσει» και να προχωρήσει με τη σύλληψή του.

«Τομ, συνέλαβέ με, πάμε», είπε .

Ερωτηθείς τη Δευτέρα για το αν ο Νιούσον προκάλεσε τον Χόμαν να τον συλλάβει, ο Τραμπ απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θα το έκανα αν ήμουν στη θέση του Τομ. Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Ο Γκάβιν απολαμβάνει τη δημοσιότητα, αλλά νομίζω ότι θα ήταν κάτι σπουδαίο».

Σχετικές ειδήσεις

Σχόλια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή