ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία αναζητά το νέο της κόμμα

Η Τουρκία αναζητά το νέο της κόμμα

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η εταιρία Andy-Ar το 60,4 του λαού πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο κόμμα και έναν νέο ηγέτη.

Εντυπωσιακά υπήρξαν τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο ¨Πολιτική επικαιρότητα-Αύγουστος2012¨ που έκανε το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Andy-Ar σχετικά με την επίδραση των πολιτικών εξελίξεων πάνω στους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας, που αναφέρεται στα "Τουρκικά Νέα", σε δείγμα 3.251 ατόμων από21 νομούς, το ΑΚΠ έχει χάσει 8% από τις ψήφους του. Στην δημοσκόπηση της Andy-Ar το ΑΚΠ πήρε 46,7% και το ακολουθούν το CHP με 19,5% και το ΜΗΡ με 16,1%. Σύμφωνα με την έρευνα το BDP αύξησε τις ψήφους του και φτάνει το 8%.

Νέο κόμμα, νέος ηγέτης

Σύμφωνα με την έρευνα οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο κόμμα και έναν νέο ηγέτη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, όταν υποβλήθηκε στους μετέχοντες το ερώτημα ¨Λαμβάνοντας υπόψη το παρόν πολιτικό κλίμα και τις ισορροπίες στην Τουρκία, πιστεύετε πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο πολιτικό κόμμα και έναν νέο ηγέτη ;¨, θετικά απάντησε το 60,4%. 28,9% εξ αυτών που μετείχαν απάντησαν αρνητικά και ένα 10,7% απάντησαν πως ¨δεν έχω άποψη