ΚΟΣΜΟΣ

Απαγορεύθηκε στη Ρωσία η προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας

Απαγορεύθηκε στη Ρωσία η προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας

Η ρωσική δικαιοσύνη απαγόρευσε σήμερα την προβολή της ταινίας που ξεσήκωσε τον ισλαμικό κόσμο.

«Η αθωότητα των μουσουλμάνων» χαρακτηρίστηκε από τη γενική εισαγγελία της Ρωσίας ως «εξτρεμιστική», ενώ ο αρμόδιος δικαστής απαγόρευσε την προβολή της σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς έκρινε πως «το περιεχόμενό της υποκινεί θρησκευτικό μίσος».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης περιέλαβε την αντιισλαμική ταινία στον κατάλογο με τα εξτρεμιστικά έργα.

Περισσότερα από 800 «εξτρεμιστικά» έργα απαγορεύονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται κυρίως για ισλαμιστικά, υπερεθνικιστικά, ναζιστικά ή αντισημιτικά κείμενα.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσε με βίντεο που ανήρτησε στον ιστότοπο YouTube απειλές εναντίον όσων προσβάλουν τον προφήτη Μωάμεθ, αναφερόμενος στην αντιισλαμική ταινία.

«Κατ' αρχάς οι προσβολές εναντίον του προφήτη, οι διαβολικές συνομωσίες εναντίον του, η δημιουργία μιας βλάσφημης ταινίας εναντίον του, όλα αυτά δεν θα απειλήσουν το Ισλάμ», δήλωσε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο χθες.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν θα πληρώσουν γι' αυτό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι σημαίνει αυτό το μήνυμα. Όλος ο κόσμος μπορεί να περιμένει και να δει τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.