ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βίντεο με τον αγνοούμενο Αμερικανό δημοσιογράφο

Συρία: Βίντεο με τον αγνοούμενο Αμερικανό δημοσιογράφο

Ένα βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων, όπου εμφανίζεται ο Αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν τον Αύγουστο στη Συρία, ανέβηκε στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο έχει τίτλο «Ο Όστιν Τάις είναι ζωντανός» και δείχνει έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του 31χρονου ρεπόρτερ-φωτογράφου, εμφανώς σε κακή κατάσταση, να οδηγείται με δεμένα τα μάτια από άνδρες που φωνάζουν «Αλλάχ Άκμπαρ» ( ο Θεός είναι μεγάλος) στην κορυφή ενός λόφου.

Οι δύο τελευταίοι εργοδότες του Όστιν Τάις, η εφημερίδα Washington Post και ο όμιλος Τύπου MacClatchy, που εκδίδει αμερικανικές εφημερίδες όπως η Miami Herald, επιβεβαίωσαν ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο δημοσιογράφος χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την τύχη του.

Η αμερικανική κυβέρνηση, διπλωμάτες και οι εργοδότες του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν πως ο Όστιν Τάις κρατείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πρώην πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο Όστιν Τάις έφθασε τον Μάιο στη Συρία μέσω της Τουρκίας, χωρίς άδεια εισόδου, όπως και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με την Washington Post. Αφού ταξίδεψε μαζί με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τον Αύγουστο έφθασε στη Δαμασκό, από όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Στο αρχείο η ναζιστική σφαγή στην Τοσκάνη

Ζεστός αλλά βροχερός ο καιρός