ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόμνεϊ παραδέχτηκε την γκάφα του για το «47% των Αμερικανών»

Ο Ρόμνεϊ παραδέχτηκε την γκάφα του για το «47% των Αμερικανών»

«Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε ο Μιτ Ρόμνεϊ το σχόλιό του για το 47% των Αμερικανών που δεν φορολογούνται και έχουν νοοτροπία «θυμάτων», το οποίο καταγράφηκε εν αγνοία του σε βίντεο και προκάλεσε σάλο στην προεκλογική εκστρατεία.

Μιλώντας στο συντηρητικό κανάλι κανάλι Fox News, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος παραδέχθηκε ότι «σε μια εκστρατεία με εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ομιλίες και συνεντεύξεις, εδώ κι εκεί θα πεις κάτι που δεν θα βγει σωστά».

«Στην προκειμένη περίπτωση, είπα κάτι εντελώς λάθος», είπε ο Ρόμνεϊ. Ωστόσο αρχικά επί της ουσίας είχε υπερασπιστεί τα λεγόμενά του.

Αρχικά είχε παραδεχθεί πως η διατύπωσή του δεν ήταν «κομψή», ωστόσο είχε επιμείνει στην άποψή του και είχε εξηγήσει πως μιλούσε για εκλογική αριθμητική.

Στο βίντεο αυτό, που δημοσίευσε ο ιστότοπος «Mother Jones», ο Ρόμνεϊ φαίνεται να διαβεβαιώνει πως «47% (των Αμερικανών) θα ψηφίσουν τον πρόεδρο ό,τι κι αν συμβεί. Υπάρχουν 47% των ανθρώπων οι οποίοι είναι μαζί του, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί μαζί τους (...) Είναι άνθρωποι που δεν πληρώνουν φόρους».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέπληξε τους υποστηρικτές του όταν δεν ανέφερε το βίντεο αυτό στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ρόμνεϊ.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Υπέρ του Ρόμνεϊ το λόμπι της οπλοκατοχής

Μυστήριο: «Αράχνες» στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη

Αυστραλία: Αντιμέτωπη με αποζημιώσεις σε ανήλικους μετανάστες