ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Φέλιξ Μπομγκάρτνερ - Η πτώση από την κάμερα στο κράνος

Βίντεο: Φέλιξ Μπομγκάρτνερ - Η πτώση από την κάμερα στο κράνος

Για μισή ώρα ο Φέλιξ, σε επικοινωνία με το επιτελείο του στη Γη, ήλεγχε λεπτομερώς την check-list. Στη συνέχεια η πόρτα του θαλαμίσκου άνοιξε, ο "αστροναύτης" έμεινε για πέντε λεπτά στο σκαλοπάτι και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό με ένα άλμα που έκοψε την ανάσα.

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση είναι πλέον ο 43χρονος Αυστριακός, Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ. Το άλμα του από αερόστατο, σε ύψος 39 χιλιομέτρων στην περιοχή του Νέου Μεξικού τον καθιστά επίσης τον άνθρωπο με το μεγαλύτερο ρεκόρ όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε ύψος.

Να σημειωθεί ότι ο Μπάουμγκαρτνερ χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο του τα τελευταία 4 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα της πτώσης, η οποία κράτησε συνολικά 9 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (από την ώρα που ο θαρραλέος Φέλιξ πήδηξε στο κενό από το αερόστατο).

Και μπορεί με τα κατορθώματα του να "έσπασε" κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ωστόσο ο χρόνος και η ταχύτητα που σημείωσε κατά την πτώση του μένει να μελετηθούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αεροναυτικής, προκειμένου ο Μπάουμγκαρτνερ να θεωρηθεί και επίσημα ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου πέφτοντας από τη Στρατόσφαιρα της γης.

Δείτε το βίντεο από το κράνος του Φέλιξ:


Headcam footage of Felix Baumgartner's jump από CDemo83