ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Κλίντον στο Βελιγράδι

Επίσκεψη Κλίντον στο Βελιγράδι

Ο τελευταίος σταθμός της Χίλαρι Κλίντον ως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ θα είναι το Βελιγράδι, το οποίο θα επισκεφθεί στις 30 με 31 Οκτωβρίου.

Αυτή θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν θα παραμείνει στη θέση της υπουργού Εξωτερικών μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν σύντομα τη σερβική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια πρόσωπα είναι αυτά.

Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί επίσης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ, σύμφωνα με τον κ. Ντάτσις, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξή του «πολύ θετικό γεγονός για τη Σερβία».

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των κινήσεων της (σερβικής) κυβέρνησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας. Αυτοί που λένε ότι οι σχέσεις (της Σερβίας) με την ΕΕ διέρχονται κρίση φαίνεται πως ξεχνούν ότι, στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και ΕΕ δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες» υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Ελάχιστες πιθανότητες για εκεχειρία

Δυσαρεστημένοι οι Σκοπιανοί με το σχέδιο «Σκόπια 2014»

Έστειλαν σε στρατόπεδα τις δυο φυλακισμένες Pussy Riot