ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Οι αντικαθεστωτικοί θέλουν το διαμελισμό της χώρας»

Συρία: «Οι αντικαθεστωτικοί θέλουν το διαμελισμό της χώρας»

Οι «κατάφωρες» παραβιάσεις της τετραήμερης εκεχειρίας στη Συρία από την πλευρά των ανταρτών αποδεικνύει ότι προσπαθούν να «διαμελίσουν και να καταστρέψουν» τη χώρα, υποστήριξε η διοίκηση του συριακού στρατού.

Στην ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο συριακός στρατός τονίζει ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να τις εξαλείψουμε με σιδηρά πυγμή για να σώσουμε τη χώρα από το κακό που προκαλούν».

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της εκεχειρίας, όμως οι βίαιες συγκρούσεις δεν σταμάτησαν σε όλη τη διάρκειά της. Κυβερνητικά στρατεύματα και αντικαθεστωτικοί αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας.

Το πρωί, αεροσκάφη βομβάρδισαν τα περίχωρα της Δαμασκού, με στόχο κυρίως την περιοχή της Ντούμα, μετά την ανακοίνωση των αντικαθεστωτικών ότι κατέλαβαν λόφο στον οποίο υπήρχαν θέσεις του πυροβολικού.

Στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, οι αντάρτες κατέλαβαν τα χωριά Σιλκέν, Χαρέμ και Νταρκούς. Ακτιβιστές επισημαίνουν πως ο έλεγχος αυτών των χωριών αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για τη δημιουργία μιας «ελεύθερης ζώνης» για τους αμάχους κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

«Οι επενδυτές εμπιστεύονται πιο πολύ τη Συρία από την Ελλάδα»

Το μυστικό γιοτ του Στιβ Τζομπς μοιάζει με γιγαντιαίο iPhone

Τρόικα και λίστα Λαγκάρντ στα πρωτοσέλιδα