ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει

Εκλογές ΗΠΑ: Εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει

Περισσότεροι από 17 εκατ. αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητών του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ψηφίσει νωρίτερα και σύμφωνα με τον καθηγητή Μάικλ ΜακΝτόναλντ, διευθυντή του προγράμματος «Εκλογές» στο πανεπιστήμιο Τζόρτζ Μέισον, στις εκλογές του 2012 το ποσοστό μπορεί να φθάσει το 35%.

Η πρόωρη ψήφος ενθαρρύνεται από τις προεκλογικές καμπάνιες, κυρίως των Δημοκρατικών. που υπερέχουν στις αστικές περιοχές. Σε επιμέρους πολιτείες τα στοιχεία για την έγκαιρη συμμετοχή, αναλύονται από το μικροσκόπιο των επιτελείων των δυο υποψηφίων για την προεδρία.

Στη Φλόριντα έχουν ψηφίσει ήδη 2,2 εκατ., στη Βόρεια Καρολίνα 1,7 εκατ., στο Κολοράντο 965.000 και στην Αϊόβα 500.000. Στο Κολοράντο, για παράδειγμα, ο αριθμός των ψήφων που έχουν ήδη καταγραφεί ισούται με το 40% του συνόλου των ψήφων το 2008.

Στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες κλειδιά για τον νικητή των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, περισσότεροι από 1,2 εκατ. πολίτες είχαν ψηφίσει έως της 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πολιτειακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 22% των πολιτών που είχαν ψηφίσει στο Οχάιο στις εκλογές του 2008. Περίπου 5,2 εκατ. ψήφισαν συνολικά στο Οχάιο το 2008.

Αυτά τα «πρόωρα» ψηφοδέλτια που θα υπολογιστούν μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 6 Νοεμβρίου το βράδυ, έχουν τις μικρές ιδιαιτερότητές τους.

Οι ψηφοφόροι που πηγαίνουν νωρίτερα για να ψηφίσουν, σε ορισμένες πολιτείες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ως « Δημοκρατικοί», «Ρεπουμπλικάνοι» ή «ανεξάρτητοι».

Σε άλλες πολιτείες όμως δεν «αναγράφονται» και έτσι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, ποιος από τους δύο υποψήφιους έχει ήδη αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα. Στην Αϊόβα, για παράδειγμα, το 44% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ήδη, ήταν Δημοκρατικοί, το 32% Ρεπουμπλικάνοι και το 24% ανεξάρτητοι.

Στη Βόρεια Καρολίνα, οι μισοί ήταν Δημοκρατικοί, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η απόσταση που τους χώρισε το 2008 έχει μειωθεί.

Ρoή Ειδήσεων