ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι τραυματισμοί Τούρκων στα σύνορα με την Συρία - απάντηση με πυρά

Νέοι τραυματισμοί Τούρκων στα σύνορα με την Συρία - απάντηση με πυρά

Ένας όλμος που ερρίφθη από τη Συρία έπληξε τα εδάφη στα Υψώματα του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός σήμερα, καθώς η διάχυση του πολέμου στη Συρία φαίνεται ότι κλιμακώνεται.

Μια πηγή του ισραηλινού στρατού είπε ότι ο όλμος έπεσε σε ένα χωριό, αλλά δεν εξερράγη. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Ένας εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων είπε ότι ερρίφθησαν μερικοί όλμοι, που όλοι φαίνεται ότι αστόχησαν και δεν είχαν στόχο σημεία στο έδαφος του Ισραήλ. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε έπειτα από αρκετά παρόμοια την περασμένη εβδομάδα, ενώ μάχες μαίνονται σε κοντινά συριακά χωριά μεταξύ σύρων αντικαθεστωτικών μαχητών και δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Σάββατο τρία συριακά άρματα μάχης εισήλθαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα Υψώματα του Γκολάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, και η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση». Παράλληλα, δύο Τούρκοι πολίτες τραυματίστηκαν στην επαρχία Χατάι από αδέσποτες σφαίρες που ερρίφθησαν από το έδαφος της Συρίας σήμερα, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Οι δύο πολίτες, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας, τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα, ενώ σημειώνονταν μάχες στην πόλη Ρας αλ Άιν ανάμεσα σε Σύρους αντάρτες και κυβερνητικά στρατεύματα. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Κατά την ίδια πηγή, ο τουρκικός στρατός αύξησε την παρουσία του στα σύνορα. Η Τουρκία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Συρία, που εκτείνονται σε 910 χιλιόμετρα, ενώ ανταποδίδει στη Συρία πυρά και πλήγματα από πυροβολικό. Χθες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Άγκυρα ζήτησε από το NATO να αναπτύξει συστήματα πυραυλικής άμυνας Πάτριοτ κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.Τον περασμένο μήνα πέντε Τούρκοι πολίτες είχαν σκοτωθεί όταν ένας όλμος είχε πλήξει το σπίτι τους στην Ακτσάκαλε, μια μικρή πόλη στην επαρχία Σανλιούρφα, ανατολικότερα.