Γενική απεργία στην Ισπανία

Newsroom Newsroom

Γενική απεργία στην Ισπανία

Ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την ανασφάλεια απεργούν σήμερα οι Ισπανοί.

Η γενική απεργία στην Ισπανία θα βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών κινητοποιήσεων κατά της λιτότητας, που πραγματοποιούνται σήμερα.

Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, UGT και CCOO, βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και έκλεισαν τις εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.

Στη Βαρκελώνη ομάδες συνδικαλιστών έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων έξω από την αγορά χονδρικής πώλησης Μερκαμπάρνα και στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αναγκάζοντας όσα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά να κλείσουν.

«Γενική απεργία», «Όχι, όχι δεν φοβόμαστε», φώναζαν οι νέοι διασχίζοντας τις λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Πάντως, κατά τις πρώτες ώρες της απεργίας το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν 28 συλλήψεις και 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στο τέλος της ημέρας με δύο μεγάλες διαδηλώσεις, η μία οργανώνεται από τα συνδικάτα και η άλλη από το κίνημα των αγανακτισμένων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται επίσης σήμερα στην Πορτογαλία, ενώ στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Πολωνία έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της λιτότητας

Γενική απεργία στην Ισπανία
01
Γενική απεργία στην Ισπανία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved