ΚΟΣΜΟΣ

Άγριοι ξυλοδαρμοί ομογενών από Αλβανούς αστυνομικούς

Άγριοι ξυλοδαρμοί ομογενών από Αλβανούς αστυνομικούς

Ξυλοδαρμοί με ρόπαλα (!), εκφοβισμοί, φυλακίσεις και συνεχείς προκλήσεις αντιμετωπίζουν από την Αλβανική αστυνομία το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου!

Αφορμή είναι η επικείμενη δημιουργία λατομείου σε περιοχή ανάμεσα σε δυο χωριά, (Λύβενα και Βελιάχοβο), κίνηση η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους κατοίκων των παρακείμενων περιοχών.

H αστυνομία της γειτονικής χώρας, με αφορμή τις αντιδράσεις για την κατασκευή λατομείου, έχει ξυλοκοπήσει άγρια και νέους της περιοχής, που πήγαν από την Ελλάδα εκεί, για να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των δικών τους ανθρώπων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο λατομείο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο Νόμος της Αλβανίας. Οι κάτοικοι πήγαν στο δικαστήριο τους αρμοδίους, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη δίκη, παρά το γεγονός, ότι ο Νόμος είναι ξεκάθαρος! Μάλιστα, έκαναν και δεύτερο δικαστήριο, όπου το κέρδισαν!

Ετσι ξεκίνησαν τα προβλήματα. Έφθασαν στην περιοχή περίπου 40 Αλβανοί με ρόπαλα και λοστούς και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησαν γυναίκες και άνδρες, φωνάζοντας «να πάτε στην Ελλάδα σας»!

Ακόμη, τους κατήγγειλαν ως υπαίτιους για φωτιά σε μηχάνημα της εταιρίας που θα κατασκευάσει το λατομείο, ενώ η Αλβανική αστυνομία, με το που είδε τη νεολαία της περιοχής να έρχεται από την Ελλάδα για να συνδράμει την κατάσταση, κατέσχεσε τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους!

Οι αγριότητες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι αφού εντόπισαν ορισμένους νέους που επέστρεφαν άρον- άρον στην Ελλάδα, τους ξυλοκόπησαν βάναυσα, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, που δεν έκανε το παραμικρό!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : Πρωινός Λόγος