ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: «Απατηλή» η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Βίντεο: «Απατηλή» η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Με σφοδρούς βομβαρδισμούς από την πλευρά του Ισραήλ και σποραδικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την ελπίδα για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός να δείχνει απατηλή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σχεδόν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, μεταξύ των οποίων 50 υπόγειους εκτοξευτήρες πυραύλων.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον αρκετών ισραηλινών πόλεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερις από τις ρουκέτες αυτές.

Παρότι αξιωματούχοι της Χαμάς ανακοίνωσαν χθες πως είναι πιθανή μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, καμιά εκεχειρία δεν τέθηκε σε ισχύ.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε αργά χθες στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ομόλογό της Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, πριν μεταβεί στη Ραμάλα για διαβουλεύσεις σήμερα το πρωί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι «η δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ισχυρή σαν βράχος».

Στο πλευρό του Ισραήλ τάχθηκε και η Γαλλία, κατηγορώντας το Ιράν για την κατάσταση συνολικά στη Μέση Ανατολή. «Στη Γάζα υπάρχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ως και 75χλμ, και αυτά είναι ιρανικά όπλα. Η ευθύνη του Ιράν είναι ιδιαίτερα βαριά», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, Λοράν Φαμπιούς, στο ραδιοσταθμό France Culture.

«Ξαναβρίσκουμε το Ιράν στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Γάζα και κάθε φορά με άκρως αρνητικές προθέσεις. Ο προσανατολισμός της ιρανικής κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για την ειρήνη στον κόσμο. Διατηρώ ελπίδες ότι θα υπάρξει σύντομα μια εκεχειρία», υπογράμμισε ο Φαμπιούς.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει τα... χάλια του

Βίντεο: Ηφαιστειακή τέφρα καλύπτει τη Νέα Ζηλανδία