ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα των αρχών της Αυστραλίας για τη «βασιλική φάρσα»

Έρευνα των αρχών της Αυστραλίας για τη «βασιλική φάρσα»

Η αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή για τα ΜΜΕ διεξάγει έρευνα για την φάρσα που έκανε ραδιοφωνικός σταθμός του Σίδνεϊ σχετικά με την νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον σε νοσοκομείο του Λονδίνου και κατέληξε στην αυτοκτονία μιας νοσοκόμας.

Η Αρχή (ACMA) διευκρίνισε πως η έρευνα έχει στόχο τον ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM και όχι τους παρουσιαστές της εκπομπής και υπεύθυνους για την φάρσα Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν.

Αντικείμενο της έρευνας είναι αν ο ραδιοφωνικός σταθμός σεβάστηκε τους κανόνες μετάδοσης μιας εκπομπής. Η ACMA θα αποφασίσει αν ο σταθμός, που ανήκει στον όμιλο Southern Cross Austereo, παρενέβη στην προσωπική ζωή ή παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας που ορίζονται από τον κώδικα λειτουργίας των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης θα κρίνει αν τηρήθηκε ο κανόνας που ορίζει ότι το θύμα μιας φάρσας πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη ραδιοφωνική μετάδοσή της.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν στο σταθμό είναι να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ή να του επιβληθεί πρόστιμο.

Η διεύθυνση του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός τόνισε πως ο 2Day FM προσπάθησε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο πέντε φορές πριν μεταδώσει την εκπομπή.

Διαβάστε επίσης:

Η νοσοκόμα της Κέιτ είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας