ΚΟΣΜΟΣ

Κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης

Κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση των βιαστών της 23χρονης

Οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού της 23χρονης ινδής φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ, που βρίσκεται στο νότιο Νέο Δελχί, θα ανοίξει αύριο την παρουσίαση της έκθεσης των 1.000 σελίδων που έχει ολοκληρώσει η αστυνομία.

"Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό", ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν να "κρατήσουν αποστάσεις" για να διασφαλίσουν την "γρήγορη απονομή δικαιοσύνης", που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να διοριστούν από το δικαστήριο.

Οι πέντε από τους κατηγορούμενους που είναι ενήλικες θα δικαστούν από το δικαστήριο του Σακέτ. Ο έκτος, είναι 17 ετών, και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, αφού πρώτα υποβληθεί σε εξέταση οστικής μάζας για να επιβεβαιωθεί η ηλικία του.

Το 2008, οι δικηγόροι επίσης αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον μοναδικό επιζώντα από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στην πόλη Μουμπάη (Βομβάη) που στοίχισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους.