Οι απαγωγείς ζήτησαν να εγκαταλείψουν την χώρα μαζί με τους ομήρους

Οι απαγωγείς ζήτησαν να εγκαταλείψουν την χώρα μαζί με τους ομήρους

Οι απαγωγείς που κρατούν Αλγερινούς και ξένους ομήρους στη νοτιοανατολική Αλγερία φέρεται ότι ζήτησαν να εγκαταλείψουν την χώρα μαζί με τους ομήρους, κάτι το οποίο αρνήθηκε το Αλγέρι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Νταχού Ουλντ Καμπλιά.


"Φαίνεται ότι θέλουν να φύγουν από αυτήν την περιοχή για να βγουν από τη χώρα μαζί με τους ομήρους, το οποίο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τις αλγερινές αρχές", δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι απαγωγείς έχουν "περικυκλωθεί" από τον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας.

Ο Καμπλιά σημείωσε εξάλλου ότι οι δράστες της επίθεσης και της σύλληψης ομήρων σήμερα στις εγκαταστάσεις αυτές, στην νοτιοανατολική Αλγερία, δεν ήρθαν ούτε από τη Λιβύη ούτε από το Μαλί.

"Η τρομοκρατική ομάδα, η οποία επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις δεν εισήλθε (στην Αλγερία) ούτε από το Μαλί, ούτε από τη Λιβύη", σημείωσε κατά τις δηλώσεις που έκανε στην δημόσια τηλεόραση και διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια ομάδα "περίπου είκοσι ανδρών που προέρχονται από την περιοχή".

Ένας από τους επιτιθέμενους με τον οποίο υπήρξε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι απαγωγείς είναι μέλη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι ήρθαν από το Μαλί.