Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν τη Βαγδάτη, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα πενήντα.

Οι πιο φονικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τατζί, 20 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, όταν ένας καμικάζι οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το ανατίναξε κοντά σε στρατιωτική βάση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 24.

Ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο, ανατινάχθηκε σε αγορά γεμάτη κόσμο στη σιιτική συνοικία Σούλα, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 13, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Στη Μαχμουντίγια, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως της Βαγδάτης, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο στρατιώτες, και τραυματίζοντας 14, περιλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτών.

Η κυβέρνηση του σιίτη πρωθυπουργού αλ Μάλικι επιχειρεί να περιορίσει τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σουνιτών που ξέσπασαν τον περασμένο μήνα και βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την αυτόνομη κουρδική περιοχή στη χώρα με αντικείμενο τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Χήρα-φάντασμα παίρνει τις ζωές νεαρών ανδρών...