Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Για δεύτερη φορά καλείται να καταθέσει ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, στο πλαίσιο της έρευνας για μια υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο Ουρνταγκαρίν είχε δώσει την πρώτη κατάθεση πριν από ένα χρόνο. Αυτή τη φορά θα καταθέσει στις 23 Φεβρουαρίου στον ανακριτή της Πάλμα δε Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. Ο πρώην συνεργάτης του, ο Ντιέγκο Τόρες, και η σύζυγος του τελευταίου έχουν επίσης κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο ανακριτής Χοσέ Κάστρο ζητά εξηγήσεις για διάφορα αδικήματα φοροδιαφυγής. Το ένα αφορά το ινστιτούτο Noos, μια εταιρεία οικονομικής υποστήριξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν από το 2004 μέχρι το 2006. Το δεύτερο αδίκημα αφορά τον ίδιο τον Δούκα της Πάλμα, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις φορολογικές δηλώσεις του 2007 και του 2008.

Το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής μπορεί να φτάνει τα 470.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο που επικαλείται μια έκθεση των οικονομικών υπηρεσιών.

Ο Ολυμπιονίκης στο χάντμπολ και νυν επιχειρηματίας Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, 45 ετών, έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί από τις τοπικές αρχές των Βαλεαρίδων και της Βαλένθια στο ινστιτούτο Noos προκειμένου να οργανώσει αθλητικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Βρέθηκε τμήμα μηχανισμού ηλικίας 300 εκατ. ετών!