ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ο γιος του Τζέσι Τζάκσον

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ο γιος του Τζέσι Τζάκσον

Ο Τζέσι Τζάκσον ο νεότερος, ο γιός του ακτιβιστή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων Τζέσι Τζάκσον, αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατάχρησης τουλάχιστον 750.000 δολαρίων από προεκλογικά κονδύλια για προσωπικό του όφελος του, σχεδόν τρεις μήνες μετά την παραίτησή από το αμερικανικό Κονγκρέσο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, ο 47χρονος Τζάκσον αφαίρεσε από τον λογαριασμό που είχε για την προεκλογική του εκστρατεία τουλάχιστον 750.000 δολάρια για να αγοράσει μεταξύ άλλων ένα ρολόι Rolex αντί 43.350 δολαρίων, γούνινα παλτά, προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον όπως ένα από τα καπέλα του για το οποίο πλήρωσε 4.600 δολάρια αλλά και για πλαστικές επεμβάσεις για λόγους αισθητικής.

Ο κατηγορούμενος θα ομολογήσει την ενοχή του, είπε ο δικηγόρος του, και σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun Times, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 57 μήνες. "Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη μου για τις κακές αποφάσεις που πήρα και για τα λάθη μου", δήλωσε σε ανακοίνωσή του.

Ο δημοκρατικός του Ιλινόι που κάποια στιγμή θεωρήθηκε μια από τις ανερχόμενες προσωπικότητες του κόμματος, παραιτήθηκε το Νοέμβριο μετά την επανεκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά την πολύμηνη άδεια ασθενείας που είχε για να υποβληθεί σε αγωγή κατά της μανιοκατάθλιψης.

Ο πατέρας του Τζέσι Τζάκσον είναι βετεράνος ακτιβιστής των δικαιωμάτων των μαύρων και ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 1984 και του 1988.