ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι οι χειρότεροι της 50ετίας»

Ιταλία: «Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι οι χειρότεροι της 50ετίας»

O πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, Τζόρτζιο Σκουίντσι, ίμησε ότι «οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι οι χειρότεροι των τελευταίων πενήντα χρόνων», μιλώντας στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».


«Από το 2007, το ιταλικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 8,1%, οι άνεργοι φτάνουν πλέον τα 3,2 εκατομμύρια», δήλωσε ο Σκουίντσι, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η πολιτική (ηγεσία) πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία».

Ο Σκουίντσι ζήτησε να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, την κεντροδεξιά, την κεντροαριστερά, το κέντρο, «ακόμη και του Γκρίλο, αν είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που προκύπτουν από την κατάσταση της χώρας».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν συμμερίζεται τίποτα από το πρόγραμμα του Γκρίλο, διότι εάν εφαρμοζόταν η ιταλική βιομηχανία θα εξαφανιζόταν».

Ο επικεφαλής του φορέα των Ιταλών βιομηχάνων κάλεσε τέλος να υπάρξει «μια εντατική θεραπεία κατά τις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης», με την μείωση των φόρων που βαρύνουν τους εργοδότες, πιο ήπια φορολόγηση όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα, πληρωμή των δύο τρίτων των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, που ανέρχονται σε σαράντα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.