ΚΟΣΜΟΣ

Μάργκαρετ Θάτσερ: Τι θα κάνει το BBC με το τραγούδι της «μάγισσας»

Μάργκαρετ Θάτσερ: Τι θα κάνει το BBC με το τραγούδι της «μάγισσας»

«Ντινγκ, ντονγκ, η μάγισσα είναι νεκρή» τραγουδούν απ' ότι φαίνεται δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί μετά το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, αφού ανέβασαν το τραγούδι σχεδόν στην κορυφή των charts και έφεραν έτσι σε δύσκολη θέση το BBC.


Την Κυριακή, τρεις μόλις ημέρες πριν από την κηδεία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, το Radio 1 του BBC θα πρέπει να παρουσιάσει την κατάταξη των πιο εμπορικών τραγουδιών της εβδομάδας. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά, καθώς στη θέση 4 μέχρι την Πέμπτη είχε σκαρφαλώσει του «Ding Dong the Witch is Dead», το τραγούδι από την ταινία «Ο μάγος του Οζ» του 1939, το οποίο ταυτίστηκε την τελευταία εβδομάδα με το θάνατο της Θάτσερ, από τους απανταχού επικριτές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τραγούδι μέχρι την Πέμπτη είχε ξεπεράσει τις 20.000 πωλήσεις και δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή, που μεταδίδεται η εκπομπή, να έχει φτάσει ακόμα και στην κορυφή.

Οι συντηρητικές εφημερίδες της Βρετανίας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία, για να μην μεταδοθεί το τραγούδι από το επίσημο ραδιόφωνο της χώρας.

Πηγές του BBC αναφέρουν ότι η απόφαση για το αν θα παίξει το τραγούδι ή όχι, θα ληφθεί την Κυριακή, όταν θα γνωρίζουν την τελική κατάταξη των τραγουδιών.