ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Παράθυρο συνεργασίας με την Κεντροαριστερά αφήνει ο Γκρίλο

Ιταλία: Παράθυρο συνεργασίας με την Κεντροαριστερά αφήνει ο Γκρίλο

Να υποστηρίξει την υποψήφια του Κινήματος Πέντε Αστέρων για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μιλένα Γκαμπανέλι, κάλεσε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ο πρώην κωμικός Μπέπε Γκρίλο, σαν βάση για ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία των δύο φορέων.


«Η Γκαμπανέλι είναι μια δημοσιογράφος η οποία ξέρει να μάχεται εναντίον των ισχυρών εξουσιών. Αν ο Μπερσάνι την ψήφιζε, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας πραγματικής συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Γκρίλο.

«Μιλώ από καρδιάς στον Μπερσάνι, δεν τον κοροϊδεύω πλέον. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην αλλαγή, αλλά χρειάζεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα», υποστήριξε ο ηγέτης του αντιθεσμικού κινήματος.

Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο, υπογράμμιζαν ανώνυμα ότι χρειάζεται μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση.

Η Κεντροαριστερά συνεχίζει τον διάλογο τόσο με εκπροσώπους της Κεντροδεξιάς, όσο και με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Τα ονόματα των υποψηφίων που θεωρείται ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τις αποστάσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι εκείνα του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα, του σοσιαλιστή Τζουλιάνο Αμάτο και του χριστιανοδημοκράτη πρώην προέδρου της γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται επίσης το όνομα του νομικού Στέφανο Ροντοτά, ο οποίος ήρθε τρίτος σε ψήφους στο δημοψήφισμα του κινήματος του Γκρίλο στο Διαδίκτυο για την επιλογή του διαδόχου του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με στελέχη του κινήματος του κ. Γκρίλο.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση των κ.κ. Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι, ηγετών των δύο μεγαλύτερων πολιτικών συμμαχιών στο κοινοβούλιο.