ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επαναλειτούργησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης

ΗΠΑ: Επαναλειτούργησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βοστώνη, έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της πόλης, το οποίο είχε εκκενωθεί από τους εργαζόμενους σε αυτό, για λόγους ασφαλείας.


Η εκκένωση του κτιρίου κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ολοκληρώθηκε όταν ένας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, τοποθέτησε την πράσινη σημαία, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Ένας δικαστικός υπάλληλος ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου ότι το Δικαστικό Μέγαρο άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο για τους εργαζομένους.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι και δικηγόροι, είχαν διαταχτεί να εκκενώσουν το κτίριο και να παραμείνουν έξω από αυτό. Στο κτίριο τη στιγμή της εκκένωσης ήταν και δεκάδες δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν εκεί μετά τις πληροφορίες για τη σύλληψη ενός υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ομοσπονδιακοί αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν λίγη ώρα αργότερα, ότι οι αναφορές για τη σύλληψη υπόπτου ήταν ανακριβείς.