ΚΟΣΜΟΣ

Με τον Ερογλου συναντήθηκε ο Ντάουνερ

Με τον Ερογλου συναντήθηκε ο Ντάουνερ

Επιθυμία όλων είναι η επανέναρξη της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού, όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη η τεράστια οικονομική δυσκολία με την οποία είναι αντιμέτωποι οι Ελληνοκύπριοι, ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά από συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στα κατεχόμενα, είπε εξάλλου ότι τα ΗΕ είναι κοντά στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας του δείπνου προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων τον Μάιο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι η ανεργία αυξάνεται ενώ οι συνθήκες διαβίωσης χειροτερεύουν και πρόσθεσε ότι τα ΗΕ δεν θα είχαν ανθρώπινο πρόσωπο αν δεν εξέφραζαν τη συμπάθεια και την ανησυχία τους για την κατάσταση αυτή.

Συμπλήρωσε ότι πρέπει παράλληλα να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι τα ΗΕ εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επανέλαβε ότι θα έχει επαφές σε Αθήνα και Άγκυρα τις επόμενες ημέρες, πριν επιστρέψει την επόμενη Τρίτη στην Κύπρο για να συναντηθεί εκ νέου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή όπως οι επαφές αυτές είναι εποικοδομητικές ως προς την επανέναρξη της διαδικασίας.