ΚΟΣΜΟΣ

Προβάδισμα Ράμα στην Αλβανία

Προβάδισμα Ράμα στην Αλβανία

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου στην Αλβανία φέρει ως νικητή τον αριστερό συνασπισμό τού Έντι Ράμα έναντι του συνασπισμού της Δεξιάς, τού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας IPR Marketing για λογαριασμό της τηλεόρασης ORA News, αν οι κοινοβουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου διεξάγονταν σήμερα, το 46% των πολιτών θα ψήφιζε τον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSSH) του Έντι Ράμα, και το 44% θα ψήφιζε τον συνασπισμό της Δεξιάς, του οποίου ηγείται το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PDSH) του Σαλί Μπερίσα.

Η ερώτηση αφορούσε την προτίμηση του εκλογικού σώματος σε κάποιον από τους δύο συνασπισμούς που έχουν διαμορφωθεί. Ωστόσο, στην ερώτηση για την προτίμηση των ψηφοφόρων σε κάποιο από τα κόμματα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μικρό προβάδισμα κατά 1%, για το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, που εξασφαλίζει την προτίμηση του 37% του εκλογικού σώματος έναντι ποσοστού 36% του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στην ίδια ερώτηση, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης (LSI), το οποίο εντάσσεται στο Συνασπισμό της Αντιπολίτευσης, φαίνεται να εξασφαλίζει ποσοστό 5,5% και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρομαύρη Συμμαχία (AKZ) 4,8% των ψήφων.