ΚΟΣΜΟΣ

Λέτα: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων

Λέτα: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας των νέων

«Ο στόχος μας είναι να μειωθεί η ανεργία των νέων κάτω του 30%. Στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο θα παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, κατά την παρέμβασή του στο Φεστιβάλ της Οικονομίας που διεξήχθη στην πόλη Τρέντο της βορειοανατολικής Ιταλίας.


Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «η προτεραιότητα της κυβέρνησής του πρέπει να είναι στο εξής η μείωση της συνολικής φορολόγησης της εργασίας, ώστε να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση».

«Αν δεν κάνουμε μια άμεση στροφή, από τις Ευρωεκλογές του 2014 θα προκύψει το πιο αντιευρωπαϊκό κοινοβούλιο της Ιστορίας», συμπλήρωσε ο Λέτα.

Σε εκτεταμένη του αναφορά στην οικονομική κρίση ο Ιταλός Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η ανησυχία είναι τεράστια, διότι η κρίση έγινε αντιληπτή, αρχικά, από τον ακαδημαϊκό χώρο και στην συνέχεια την βίωσε έντονα ο κόσμος, στην καθημερινή ζωή του. Σήμερα, οι λαοί μας από την μία είναι απογοητευμένοι απ' το ότι η Ευρώπη δεν καταφέρνει να προσφέρει απαντήσεις ενώ, από την άλλη, υπάρχει και μια τεταμένη αντίδραση. Η Ευρώπη δεν είναι επαρκής, δεν είναι αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων. Η Ιταλία βγήκε από την διαδικασία επιτήρησης λόγω έκτακτου ελλείμματος και ο κόσμος λέει: που είναι το ουσιαστικό πλεονέκτημα;».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ του διορισμού ενός «υπουργού εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπενθύμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν μια ενωτική δομή που λαμβάνει αποφάσεις με άμεσο τρόπο, τη στιγμή που τα πράγματα συμβαίνουν. Η Ευρώπη όχι».