ΚΟΣΜΟΣ

Ανοικτό τα Σαββατοκύριακα το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας

Ανοικτό τα Σαββατοκύριακα το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας

O Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και του αρμόδιου Τμήματος Αρχαιοτήτων για την πρόσφατη απόφαση που αφορά τη λειτουργία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας και τα Σαββατοκύριακα.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η λειτουργία του Μεσαιωνικού Κάστρου επτά ημέρες την εβδομάδα αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου και της Εταιρείας, καθότι ήταν αδιανόητο το εν λόγω μνημείο, το οποίο βρίσκεται στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Λάρνακας, να παραμένει κλειστό το Σάββατο και την Κυριακή που το παραλιακό μέτωπο της πόλης σφύζει από ζωή».

Με τη νέα απόφαση, συνεχίζει η ανακοίνωση, το Κάστρο πλέον θα παραμένει ανοικτό καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 19:30 (καλοκαιρινό ωράριο) και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:30 μέχρι τις 17:00. "Με την παράταση των ωραρίων λειτουργίας του, θα μπορεί μεγαλύτερος αριθμός ντόπιων και ξένων τουριστών να το επισκεφθούν, εφόσον αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Λάρνακας», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι το Μεσαιωνικό Κάστρο, που δεσπόζει στο νότιο άκρο του παραλιακού μετώπου του ιστορικού πυρήνα της πόλης της Λάρνακας, είναι ένα οθωμανικό οικοδόμημα του 1625 μ.Χ., όμως κτίστηκε αρχικά στα τέλη του 14ου αιώνα μ.Χ. Το Κάστρο φιλοξενεί ένα μικρό μουσείο, ενώ στην εσωτερική αυλή εκτίθεται μια συλλογή κανονιών, μερικά από τα οποία χρονολογούνται στη μεσαιωνική περίοδο.