ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας της Λεπέν

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας της Λεπέν

Κατά της άρσης της ασυλίας της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρί Λεπέν ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα.

Ο ίδιος αιτιολόγησε την ψήφο του λέγοντας ότι πιστεύει ότι ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να εφαρμόζεται «για πράξεις και όχι για λόγια».

«Ψήφισα κατά. Οι βλακείες, οι ανοησίες, οι τρέλες της Μαρί Λεπέν είναι δηλώσεις. Εγώ είμαι πολύ τυπικός στο θέμα αυτό. Η άρση της ασυλίας γίνεται για πράξεις όχι για λόγια», δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Inter ο Κον Μπεντίτ, αντιπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Εγώ, ακόμα και για τις πιο τρελές, τις πιο βλακώδεις δηλώσεις, είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης», πρόσθεσε και τόνισε ότι με την πράξη του δεν υπερασπίζεται ό,τι δηλώνει η Λεπέν.

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε χθες υπέρ της άρσης της ασυλίας της Λε Πεν, την οποία θα μπορέσει να δικάσει η γαλλική δικαιοσύνη για τη δήλωσή της με την οποία συνέκρινε τις προσευχές των μουσουλμάνων στο δρόμο με τη γερμανική κατοχή στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.