ΚΟΣΜΟΣ

Και τα Βαρώσια στη συνάντηση Φούλε με τ/κ «βουλευτές»

Και τα Βαρώσια στη συνάντηση Φούλε με τ/κ «βουλευτές»

Μέρος μιας περιεκτικής λύσης του Κυπριακού είναι τα Βαρώσια, ανέφερε η τ/κ «κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία» στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με τον οποίο είχαν συνάντηση οι «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Οζντίλ Ναμί και Τεμπερουκέν Ουλουτσάι.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», οι δύο «βουλευτές» εξέφρασαν τις ευαισθησίες της τ/κ πλευράς στον κ. Φούλε και δήλωσαν ότι «μια προσέγγιση διαφορετική από το ότι τα Βαρώσια είναι μέρος μιας περιεκτικής λύσης, δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Οι Ναμί και Ουλουτσάι, προστίθεται, μετέφεραν τις απόψεις της τ/κ πλευράς για τα όσα πρέπει να γίνουν ώστε να καταστεί πιο ενεργός ο κανονισμός για την πράσινη γραμμή, για τις συνομιλίες που αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, την αντιπροσώπευση των Τ/κ στο Ευρωκοινοβούλιο και το θέμα των Βαρωσίων. Ο κ. Ναμί δήλωσε ότι όσον αφορά το θέμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που επαναφέρει η ε/κ πλευρά, ο πραγματικός στόχος είναι μια περιεκτική λύση και πρέπει να γίνουν βήματα που να εξυπηρετούν αυτή την κατεύθυνση και να τυγχάνουν της έγκρισης και των δύο πλευρών.

Μιλώντας στην «Κίπρις» ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι η συνάντηση με τον Επίτροπο ήταν θετική και θα συνεχίσουν τις επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού έχοντας στενή συνεργασία και επικοινωνία. Οι αναπροσαρμογές εδαφών, είπε, θα συζητηθούν κάτω από το κεφάλαιο εδαφικό. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσουν με γρήγορο τρόπο οι διαπραγματεύσεις. Η ΕΕ στις πρωτοβουλίες που θα πάρει σχετικά με την Κύπρο, θα αναζητήσει τις θετικές απόψεις και των δύο πλευρών».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές δυνάμεις, Χασάν Τατσόι δεν ταξίδεψε τελικά στις Βρυξέλλες. Τους δύο «βουλευτές» συνόδευαν ο «πρόεδρος» του «συντονιστικού κέντρου για την ΕΕ», Ερχάν Ερτσίν και η «αντιπρόσωπος» του ψευδοκράτους στις Βρυξέλλες, Γκιζέμ Αλπμάν. Οι Ναμί, Ουλουτσάι και Ερτσίν επιστρέφουν στα κατεχόμενα απόψε.

ΠΗΓΗ icyprus