ΚΟΣΜΟΣ

Απαίτησε την εκτέλεση των βιαστών της κόρης της και βρέθηκε σε κάτεργο

Απαίτησε την εκτέλεση των βιαστών της κόρης της και βρέθηκε σε κάτεργο

​Το 2006, επτά άνδρες απήγαγαν την 11χρονη κόρη της Τανγκ Χούι από την Κίνα και αφού τη βίασαν κατ' επανάληψη, την εξώθησαν στην πορνεία.

Έπειτα από 3 μήνες η Τανγκ κατάφερε να πάρει πίσω την κόρη της ενώ στη συνέχεια, χάρη στη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση στο Διαδίκτυο, οι κινεζικές Αρχές συνέλαβαν τους δράστες, δυο εκ των οποίων καταδικάστηκαν σε θάνατο και τέσσερις σε ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, η Τανγκ συνέχισε να διαμαρτύρεται ζητώντας την έσχατη των ποινών για όλους τους ενόχους. Αλλά η επιμονή της είχε αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τις Αρχές για «διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης» και «άσκηση αρνητικής επιρροής στην κοινωνία» και να καταδικαστεί –όχι από κάποιο δικαστήριο αλλά από τον αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας στην οποία κατοικεί –σε 18 μήνες καταναγκαστικής εργασίας.

Η ποινή της όμως δεν διήρκησε πολύ καθώς η πίεση που ασκήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους –και πάλι μέσω του Διαδικτύου- προς τις Αρχές ήταν έντονη.

Έπειτα από 8 ημέρες, η Τανγκ όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερη αλλά και υποχρέωσε τον αρχηγό της Αστυνομίας της επαρχίας Τσανγκσά να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να της ζητήσει... συγγνώμη!!!

Την Δευτέρα η Τανγκ έλαβε αποζημίωση 2.641,65 γιουάν, περίπου 311 ευρώ.

Από την Τρίτη, ο διεθνής αλλά και ο κινέζικος Τύπος μιλούν για δίκη-ορόσημο στην πρόσφατη κινεζική ιστορία, για μια υπόθεση που έπληξε την αυταρχικότητα της κινεζικής ηγεσίας.

Για πρώτη φορά οι άκαμπτες κινεζικές Αρχές, δεχόμενες έντονες πιέσεις από τους χρήστες του Διαδικτύου, παραδέχτηκαν πως το κράτος αδίκησε έναν πολίτη, ακύρωσαν μια ποινή που είχε ήδη επιβληθεί και το κυριότερο, σκάφτονται σοβαρά την κατάργηση του συστήματος «επανεκπαίδευσης» των πολιτών μέσω της καταναγκαστικής εργασίας.