ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι Συρίας: Στόχος μας δεν είναι η διάσπαση της χώρας

Κούρδοι Συρίας: Στόχος μας δεν είναι η διάσπαση της χώρας

Ο πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, των Κούρδων της Συρίας, Salih Müslim, σε συνέντευξή του που πραγματοποιήθηκε στο Αρμπίλ τόνισε ότι πρόθεση των Κούρδων είναι να δημιουργήσουν μια προσωρινή κυβέρνηση προκειμένου να δώσουν τέλος στο χάος που υπάρχει στην περιοχή της Συρίας.

Επεσήμανε ότι αυτό δεν το ζητούν μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι άλλες εθνοτικές ομάδες της Συρίας, γιατί έτσι όπως πάει η κατάσταση το χάος το οποίο υπάρχει θα συνεχιστεί για άλλα δέκα χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Μερικοί λένε ότι θέλουμε να κάνουμε μια δική μας κυβέρνηση , όχι. Θέλουμε να κάνουμε μια προσωρινή Διαχείριση προκειμένου να δώσουμε τέλος στο χάος. Οι άνθρωποί μας δεν έχουν ψωμί να φάνε, τα παιδιά μας δεν έχουν γάλα», τόνισε ο Müslim.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εθνοτικές ομάδες και τα πολιτικά κόμματα που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στη Διαχείριση αυτή θα εκλέξουν πέντε (5) αντιπροσώπους που θα είναι μέλη του κοινοβουλίου από το οποίο θα εκλεγεί ο πρόεδρος που θα αναλάβει τη διαχείριση της περιοχής, είπε σύμφωνα με το CNNTurk.