ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος πράκτορας σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας

Τούρκος πράκτορας σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στις πύλες ενός γραφείου, στο οποίο στεγάζεται το προσωπικό της πρεσβείας της Τουρκίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


«Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας βομβιστής-καμικάζι στοχοθέτησε ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονταν εργαζόμενοι της τουρκικής πρεσβείας κοντά στο Χ4 (τέταρτο χιλιόμετρο). Ως τώρα έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί», δήλωσε ο αστυνομικός Άχμεντ Μοχάμουντ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση, αλλά στο παρελθόν η αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις, περιλαμβανομένης μίας η οποία είχε σημειωθεί στα μέσα Ιουλίου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οκτώ πολίτες.

Στο μεταξύ, η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο νεκροί βομβιστές, ενώ νεκρός έπεσε και ένας άνδρας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, πέραν των δύο Σομαλών που σκοτώθηκαν.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι αλ-Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. «Δυνάμεις των μουτζαχεντίν του Μογκαντίσου πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά τούρκων διπλωματών στην γειτονιά του Χοντάν», είπαν οι αντάρτες μέσω twitter.

Ροή Ειδήσεων