ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 15 χρόνια κάθειρξη για μεξικανό «βαρόνο» των ναρκωτικών

ΗΠΑ: 15 χρόνια κάθειρξη για μεξικανό «βαρόνο» των ναρκωτικών

Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο ο μεξικανός Εδουάρδο Φέλιξ Αρελάνο, "βαρόνος" μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του διεθνούς καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αρελάνο καταδικάστηκε για την κατηγορία της νομιμοποίησης εκατομμυρίων δολαρίων μαύρου χρήματος, που προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς επίσης και για άλλα αδικήματα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Αρελάνο, που ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Μάιο για ξέπλυμα χρήματος και κατηγορίες για συνωμοσία, ενήργησε ως επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της οργάνωσης που έφερε το όνομα του, "Αρελάνο Φέλιξ", η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο βίαιες πολυεθνικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η οργάνωση του Αρελάνο διακίνησε εκατοντάδες τόνους κοκαΐνης και μαριχουάνας από το Μεξικό και την Κολομβία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκομίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αρελάνο γνωστός και ως Ελ-Ντόκτορ συνελήφθη το 2008 στο Μεξικό και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το περασμένο έτος.

Δύο από τους αδελφούς του, είναι ήδη στη φυλακή, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 2002.