ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις του Κογκρέσου για τη Συρία

ΗΠΑ: Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις του Κογκρέσου για τη Συρία

To «μπαλάκι» στη Γερουσία αποφάσισε να ρίξει ο Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά την επέμβαση στη Συρία.

Ο αμερικανός πρόεδρος στο χθεσινό του διάγγελμα υποστήριξε ότι η επίθεση με χημικά όπλα, η οποία σημειώθηκε στη Συρία την 21η Αυγούστου ήταν η χειρότερη του 21ου αιώνα, δηλώνοντας όμως ότι αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι «η Γερουσία θα συμμετάσχει αμέσως σε αυτή τη σημαντική συζήτηση, με δημόσιες ακροάσεις και ενημερώσεις την επόμενη εβδομάδα». Αυτό σημαίνει ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μετά τις 9 Σεπτεμβρίου.

«Θα ψηφίσει επί του σχεδίου νόμου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 9ης Σεπτεμβρίου το αργότερο, όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα», πρόσθεσε ο Ρέιντ.

Ο Ρέιντ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι «η χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά της Συρίας είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη», συμπληρώνοντας ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ έχει διαπράξει «θηριωδίες» εναντίον αμάχων, κάνοντας επιθέσεις με χημικά όπλα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για το ίδιο θέμα στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός της, επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων Τζόν Μπένερ.

Μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με ψηφοφορία την ανάληψη στρατιωτικής δράσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στο twitter του ότι υποστηρίζει αυτή την απόφαση του Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης:

Κάμερον: Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Ομπάμα για Συρία

Συρία-Την έγκριση του κογκρέσου θα ζητήσει ο Ομπάμα

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη Ομπάμα και Ολάντ

Συρία: Στις ΗΠΑ στραμμένα όλα τα βλέμματα

Το 65% των Γάλλων λέει «όχι» σε στρατιωτική δράση στη Συρία

Συρία: Αύριο συνεδριάζουν οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών

Επικρίσεις Μέρκελ κατά Ρωσίας - Κίνας για τη στάση τους στη Συρία

Στη Βηρυτό οι επιθεωρητές του ΟΗΕ